Hollands Kroon Actueel

De leukste sportevenementen deze lente en zomer die je niet mag missen

ADVERTORIAL – Sport is in de eerste plaats natuurlijk erg goed voor je lichaam, maar het is ook enorm leuk om naar te kijken. In 2014 gingen vier op de tien Nederlanders als deelnemer of toeschouwer naar een sportevenement. Veel evenementen keren jaarlijks terug, andere grote toernooien worden eens in de twee of vier jaar gehouden. Denk hierbij aan het Europese en wereldkampioenschap voetbal en de Olympische Spelen. Wij vertellen je graag meer over de leukste sportevenementen die je deze lente en zomer niet mag missen.

WK vrouwenvoetbal

Het gaat goed met het Nederlandse vrouwenvoetbal. In 2017 werden de Oranjeleeuwinnen nog Europees Kampioen. Dit jaar staat hen de uitdaging om de titel op het WK 2019 in Frankrijk te wachten. De Nederlandse vrouwen zijn ingedeeld in groep E met Nieuw-Zeeland, Kameroen en de gedoodverfde favoriet Canada. Dat het spannend gaat worden, staat vast. Het WK begint op 7 juni en de finale is exact een maand later op 7 juli.

Wimbledon

Ieder jaar vindt het prestigieuze tennistoernooi Wimbledon plaats. Ben je een tennisliefhebber, dan is het een echte aanrader eens een wedstrijd bij te wonen. Uiteraard worden de wedstrijden ook op de televisie uitgezonden, waardoor je niets hoeft te missen. Wimbledon 2019 begint op 1 juli en eindigt op 14 juli.

Finale KNVB-beker

Zet jij je geld in op sport, dan is de finale van de KNVB-beker een echte aanrader. Nodig je vrienden uit hetzelfde te doen via nl.unibet.be/promotions/raf en verdien direct bonusgeld. De bekerfinale wordt gespeeld op zondag 5 mei en gaat tussen Willem II en Ajax. Het gaat erg spannend worden. Weet Ajax de huidige goede vorm vast te houden of zorgt Willem II voor een verrassing en gaan zij er met de beker vandoor? De winnaar van de beker speelt tegen de landskampioen om de Johan Cruijff schaal.

Tour de France

De Tour de France wordt zo nu en dan overschaduwd door ernstige ongelukken en dopingschandalen. Zonde, want deze race der races is een niet te missen evenement voor de liefhebber van de wielersport. Desondanks is de sport onverminderd populair en zijn er enorm veel mensen die de verrichtingen van hun favorieten volgen. De tour van maar liefst 3460 kilometer lang begint op 6 juli en drie weken later finishen de fietsers op de welbekende Champs-Élysées in Parijs. Wie gaat er dit jaar met de winst vandoor?

WK wielrennen

Wil je het WK wielrennen bijwonen, dan moet je van 22 september tot en met 29 september van dit jaar, je agenda vrijhouden. Het WK wordt gehouden in Yorkshire, in het Verenigd Koninkrijk. Het evenement begint met een ploegentijdrit. Op 24 september kan je de tijdrit voor vrouwen volgen en een dag later vindt de tijdrit voor heren plaats. Op de een na laatste dag van het WK starten de vrouwen met een wegwedstrijd met een lengte van 150 kilometer. Op de slotdag zijn de mannen aan de beurt die vanuit Leeds een 285 kilometer lange wegwedstrijd gaan rijden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp