Hollands Kroon Actueel

Foto: Theo Moras

Juniorenteam A1 JuRo Unirek/VZV overtuigend Nederlands-kampioen!

’t VELD – Het Juniorenteam van JuRo Unirek/VZV heeft de Nederlandse Zaalhandbaltitel in de wacht weten te slepen. Het sterrenteam van coach Hans Verduin won overtuigend van streekgenoot ZAP met 21-37 in de Zwaluwvluchthal in Breezand.

VZV kwam meteen goed uit de startblokken, na 15 min. hadden de Junioren al een comfortabele 4-12 voorsprong en kon de felbegeerde titel de meiden niet meer ontgaan. Met twee uitstekende doelverdedigsters en een gemotiveerde groep speelsters werd ZAP overklast wat bij het rustsignaal van prima en onopvallende scheidrechters een onoverbrugbare voorsprong opleverde.

Tekst loopt door onder de slideshow

Ruststand 9-18.

Na de pauze liet het team van Hans Verduin er geen gras overgroeien en scoorde binnen de minuut zelfs twee keer waar hun tegenstander er één tegen over wist te zetten. Na 10 min. was het verschil 10 doelpunten 14-24 en halverwege de tweede helft 16 -28 waar alle speelsters hun aandeel in leverde.

Toonde Iris Hoekenga als keepster volop haar klasse en namen de getalenteerde Esma Staal  en Lynn Klesser aanvallend de meeste treffers voor hun rekening. Naast Iris liet ook Demi Scheerman zien een keepster van formaat te zijn en stopte ook op fabelachtige wijze een strafworp.

Met nog 5 min. te gaan was de stand opgelopen naar 19-33 wat bij het laatste fluitsignaal nog weer groter was geworden en konden de bloemen door voorzitter Geert Hageman worden overhandig en de Kampioensmedailles door vertegenwoordigers van het NHV worden omgehangen

Eindstand 21-37

Met de Kampioensschaal in hun bezit gingen de Junioren A1 .samen met het Tweede team dat al eerder het kampioenschap in de Hoofdklasse E hadden opgeëist op de Plattekar door de dorpen Zijdewind en ’t Veld terug naar Sportpark de Kogge waar nog een mooi feestje gebouwd ging worden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp