Hollands Kroon Actueel

ZAP 11-1 wint topper tegen AFC 34

BREEZAND – EINDELIJK is het zover, de wedstrijd waar we allemaal naar uitkijken. De TOPPER tegen AFC 34. Waarom een topper? Omdat AFC 34 alles nog had gewonnen en dus moeten wij winnen om nog kans te willen maken op het kampioenschap. 8:45 kwamen de spelers aan in de kleedkamer om vervolgens te bespreken hoe wij van AFC 34 zouden gaan winnen. Eigenlijk weten de spelers allemaal hoe we ons spelletje moeten spelen maar er zijn een aantal dingen die daar erg belangrijk in zijn, namelijk de RUST aan de bal, lekker combineren en bovenal PLEZIER en LEF tonen. Dit zijn de ingrediënten om tot een goed resultaat te komen tegen AFC 34.

Een verslag van trainer Tarik Awlad

Op een werkelijk prachtig veld trapten wij 9:30 af op ons eigen mooie complex. De eerste de beste aanval uit deze aftrap was er eentje uit het boekje. Vanuit achteruit waren wij binnen 4 balcontacten voor de goal waar Sem de bal prachtig voor kreeg van Wojtek maar de bal helaas verkeerd raakte. Dit had een droomstart kunnen zijn. Een heerlijke start voor ZAP, waar AFC 34 zich een ongeluk schrok. We speelde erg sterk en lieten de bal goed lopen. Dit resulteerde alsnog vrij snel in de dik verdiende 1-0 voorsprong. Na een mooie bal van Wojtek vanaf rechts was het Sem die de bal goed vrijmaakte voor zijn links en deze overtuigend binnen schoot. Een heerlijke start.

Hierna volgde een redelijke fase van AFC. Zij hadden een aantal fysiek sterke jongens, die ook nog handig waren aan de bal. Hierdoor creëerden zij ook wat kansen, maar onze verdediging stond goed, met name Kane was een plaaggeest voor de aanvallers van AFC. Er kwam werkelijk niemand voorbij aan onze rots in de branding, tackles perfect op de bal, de kracht die je in de duels legt en de schoten die je steeds blokt, complimenten! ZAP was overal een stapje feller als AFC waardoor we ook veel duels wonnen en hierdoor steeds de bal hadden. Dit dwing je gewoon af als ploeg en dat is grote klasse.

Voetballend is het altijd goed maar je merkt dat we als ploeg steeds slimmer worden en nog betere keuzes maken, waardoor het een genot is om naar te kijken. De 2-0 kwam weer op naam van Sem. Hij schoot de bal goed binnen na een goede bal van Calvin op Bas, die hem doortikte op Sem.

In de time out afgesproken om dit door te zetten en te proberen om de score uit te bouwen. Dit lukte vrij snel na de time out. Het was onze spits Bas die de 3-0 op het scorebord zette. Bas had het in het begin nog een beetje lastig tegen de sterke centrale verdediger van AFC 34, maar herpakte zich knap en werkte zich helemaal suf. Mooi om te zien hoe balvast je bent en ook nog de verdedigers van AFC onder druk zet.

De 4-0 kwam op naam van de sterk spelende Wojtek. Hij maakte de bal perfect af na een mooie aanval die bij Dries startte na een mooie onderschepping. Wat een luxe met 4-0 de rust in tegen AFC!

In de rust afgesproken dat we niet moesten denken dat we er al waren. Mooi moment in de rust vond ik de opmerking van Calvin. Kane kreeg terecht de complimenten van de jongens omdat hij ons een aantal keer goed redde, waar Calvin al een stapje verder dacht en zei dat we moesten zorgen dat Kane niet in deze situaties hoeft te komen. Dit zijn dingen waar je als coach van geniet, dat ze zo bezig zijn met het spelletje.

De eerste 15 minuten van de tweede helft waren eigenlijk hetzelfde als de eerste helft, op 1 cruciaal ding na. Scoren. Wij verzuimde als ploeg om de score uit te bouwen, waar we echt hele grote kansen kregen, maar alles recht op de keeper schoten. Ook hadden we wat pech met een mooie bal op de paal van Ruben en een mooie kopbal van Jon net voorlangs. Hierdoor speelde we AFC 34 niet `kapot` wat wij als ploeg graag willen. We hielden ze in leven.

AFC 34 scoorde in de laatste 15 minuten nog 2 keer, waar wij als ploeg leeg waren gestreden en een beetje nonchalant werden. Aan de ene kant natuurlijk zonde maar aan de andere kant snap ik het. Deze wedstrijd kostte erg veel kracht en dan is het niet vreemd dat je op het laatst nog goals tegen kan krijgen. Dit kan je natuurlijk voorkomen door wel de kansen af te maken die je krijgt in de tweede helft. Dat is wat we bedoelen met de tegenstander kapot spelen.

Een zeer goede wedstrijd van ZAP, waar de eerste helft de beste helft was van het seizoen. Zoveel power, flair en voetballende kwaliteit laten zien en dit gecombineerd met positief coachen en plezier/beleving maakt jullie een genot om naar te kijken. Speler die ik er even uit wil pakken is Jon Wijnker, met name de tweede helft de rust waarmee jij voetbalde, mannetjes met een simpele ‘shuffle’ uitspelen alsof ze er niet staan, hierdoor kunnen wij door voetballen omdat jij steeds zorgt dat wij in overtal komen samen met Calvin in het midden. Ga zo door!

Door deze overwinning doen wij nog volop mee voor het kampioenschap, waar we natuurlijk wel onze laatste 3 wedstrijd winnend af moeten sluiten! Eerstvolgende wedstrijd, 11 mei thuis tegen FC Den Helder. 9:30 spelen. Ik hoop jullie allemaal weer te zien langs de lijn!

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageer op dit onderwerp