Hollands Kroon Actueel

College wil geen legalisering woning familie Imming Wieringerwerf

WIERINGERWERF – De familie Imming heeft geen omgevingsvergunning voor een woonhuis en moet daarom na drie jaar hun woning verlaten. Terwijl ze voordat ze het kochten nooit te horen zouden hebben gekregen dat er een probleem was.

Het gezin dat bestaat uit vrachtwagenchauffeurs Paul en Daphne Imming en hun drie kleine kinderen bouwde drie jaar geleden een winkelpand om tot woning. Dit gebeurde in overleg met de gemeente Hollands Kroon.

Dat maakt het nieuws dat ze hun huis uit moeten onwerkelijk “Iets wat voor gewoon niet te begrijpen is”, vertelt Paul Imming aan NH Nieuws. “We hebben naar de mogelijkheden bij de gemeente geinformeerd, ons netjes ingeschreven en dan hoor je na bijna drie jaar ineens dat je illegaal woont.”

Geen aanpassing bestemmingsplan

Het college van Hollands Kroon heeft de familie Imming nu laten weten dat het bestemmingsplan definitief niet wordt aangepast en zij dus hun woning moeten verlaten. De familie Imming kan nog tegen het besluit in bezwaar gaan. De gemeenteraad heeft het laatste woord eind deze maand over deze kwestie

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp