Hollands Kroon Actueel

Foto: Modern Farmer

Mega schapenboerderij van maximaal 700 schapen in Nieuwe Niedorp

NIEUWE NIEDORP – Bij de gemeente Hollands Kroon is een verzoek van de firma klaver Schaap ingediend over de vestiging van een schapenhouderij op het perceel Paadje 1 in Nieuwe Niedorp. Op dit adres was voorheen een bloembollenkwekerij gevestigd maar dit bedrijf is gestopt. Afgelopen 9 oktober 2018 heeft het college al een positief besluit genomen over de komst van de schapenhouderij naar Nieuwe Niedorp.

Enkel het plan past niet binnen het huidige bestemmingsplan waardoor deze zal moeten worden aangepast. Het college gaat nu het aangepaste bestemmingsplan voorleggen aan de gemeenteraad om zo de komst van de schapenhouderij naar Nieuwe Niedorp definitief mogelijk te maken.

Binnenkort zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de mogelijke komst van de schapenhouderij naar Nieuwe Niedorp.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp