Hollands Kroon Actueel

Foto: Modern Farmer

Mega schapenboerderij van maximaal 700 schapen in Nieuwe Niedorp

NIEUWE NIEDORP – Bij de gemeente Hollands Kroon is een verzoek van de firma klaver Schaap ingediend over de vestiging van een schapenhouderij op het perceel Paadje 1 in Nieuwe Niedorp. Op dit adres was voorheen een bloembollenkwekerij gevestigd maar dit bedrijf is gestopt. Afgelopen 9 oktober 2018 heeft het college al een positief besluit genomen over de komst van de schapenhouderij naar Nieuwe Niedorp.

Enkel het plan past niet binnen het huidige bestemmingsplan waardoor deze zal moeten worden aangepast. Het college gaat nu het aangepaste bestemmingsplan voorleggen aan de gemeenteraad om zo de komst van de schapenhouderij naar Nieuwe Niedorp definitief mogelijk te maken.

Binnenkort zal de gemeenteraad een beslissing nemen over de mogelijke komst van de schapenhouderij naar Nieuwe Niedorp.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@hollandskroonactueel.nl

Reageer op dit onderwerp