Hollands Kroon Actueel

Het pand waar Expert Breezand het oog op heeft laten vallen. (foto: Funda)

Verhuizing Expert Breezand op losse schroeven

BREEZAND – De verhuizing van Expert Breezand zal waarschijnlijk op een veto van Den Helder kunnen rekenen. Expert heeft plannen om het leegstaande pand van voormalig Autobedrijf Temme aan de Molenvaart te betrekken en daarbij het tankstation te behouden minus de LPG-installatie.

Den Helder wijst op de afspraken die zijn gemaakt met de provincie en de regio over detailhandel buiten de de dorpsgrenzen.  Expert Breezand heeft als verzorgingsgebied Breezand/Anna Paulowna en Wieringen en verhuizen buiten dit gebied is niet wenselijk en andere mogelijkheden zijn er niet om naar te verhuizen. De huidige Expert winkel aan de Koningsweg heeft onvoldoende ruimte voor opslag van goederen, in het pand aan de Molenvaart verdubbeld de winkel en opslag van 400m² naar 800m² 

De huidige Expert winkel ligt aan de Koningsweg in Breezand midden in het centrum terwijl de Molenvaart 357 buiten de kern Breezand ligt en tussen Breezand en Anna Paulowna. Het huidige bestemmingsplan staat geen detailhandel toe en past ook niet binnen de omgevingsvisie en regionale retailvisie. Hollands Kroon wil dergelijke winkels zoveel mogelijk concentreren in de centrumgebieden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp