Succes blijft zicht houden op de periodetitel

HIPPOLYTUSHOEF – Hoewel Succes erg afhankelijk blijft van de prestaties van de andere concurrenten, is het na de terechte 2-1 winst op Dirkshorn nog altijd in de race voor een periodetitel. Wonne van Bekkum, die nog nooit eerder doel getroffen had in de hoofdmacht, maakte als gelegenheids rechtsbuiten beide treffers voor de thuisclub en stapte als matchwinnaar van het veld.

Een verslag van Klaas Jan Klein

Wonne van Bekkum was terecht de speler waar naar afloop de meeste aandacht naar uitging. De snelle wendbare speler die doorgaans altijd als back wordt opgesteld mocht het nu een aantal linies naar voren proberen en dat werd achteraf gezien een succesnummer. Niet in de laatste plaats omdat voorin een gedreven Tom Kamp liep, die Van Bekkum niet alleen regelmatig goed aanspeelde maar ook zelf voor heel veel dreiging zorgde.

Met Kamp is ook één van de talenten genoemd, die dit Succes nieuw elan geeft. Naast hem kloppen onder meer ook de ingevallen Jornt Jonkman en de deze middag afwezige Lars Riemersma hard op de deur voor een basisplek. Met de doorstroming vanuit de jeugd lijkt het sowieso wel goed te zitten gezien de puike prestaties in de competitie en beker van Succes O 19. J

unior Tom Kamp was dus de meest in het oog springende speler in het eerste bedrijf. Hij was niet alleen het actiefst van alle 22 acteurs maar ook het meest dreigend. Zo probeerde hij het van afstand met een mooi schot en zette hij Jeroen Norder en Jeroen Metselaar met een mooie actie vrij voor de keeper. In het laatste geval werd Metselaar zeer discutabel teruggefloten voor buitenspel. De derde keer dat Kamp iemand vrij voor de keeper zette was het wel raak.

De snelle Wonne van Bekkum ronde een mooie solo van Kamp koelbloedig af en tekende voor zijn eerste doelpunt in het eerste. Tussendoor had Mark van der Kooy de score ook al kunnen openen maar hij strandde op de voeten van keeper Sam Veld. Na een afwachtend begin was Succes de bovenliggende partij en de gasten kwamen er amper aan te pas. Enige moment van opwinding was dat de, in het doel teruggekeerde Martijn Lont, bijna in de fout ging door nonchalant uitverdedigen.

De doelman kwam met de schrik vrij omdat de aanstormende aanvaller van Dirkshorn de bal net niet goed kon verwerken. Met een verdiende 1-0 zocht de thuisclub de kleedkamer op. Hoewel de voorsprong nihil was leek er na de thee lange tijd niets aan de hand. Zelf produceerde de formatie van Wouter Rood weinig doelgevaar meer. Aan de andere kant had het ook bar weinig te vrezen van de aanvallers van Dirkshorn, die aardig aan de ketting lagen bij de Succesverdedigers.

De gelijkmaker op een kwartier voor tijd kwam dan ook volledig uit de lucht vallen. Nathan Gootjes werd iets te veel ruimte geboden en zijn zwabberschot verraste Lont volkomen..Nadat de gasten nog een strafschop claimde voor een opzichtige duikelpartij in de zestien, hervond Succes zich weer, Wie anders dan Tom Kamp pokte het aanvalsvuur weer op. Zijn inzet was echter een prooi voor de keeper. Stef de Koning probeerde het ook nog middels een slim genomen vrije trap in de korte hoek maar keeper Veld was alert.

Ook invaller Jornt Jonkman kreeg een mooie mogelijkheid maar raakte de bal net niet vol genoeg uit een afgeslagen corner. Het laatste woord was echter aan Wonne van Bekkum, die op fantastisch aangeven van Mark van der Kooy, zijn tegenstander de hielen liet zien om vervolgens uiterst koel de 2-1 binnen te tikken.

Na de twee eerder opgelopen schlemielige rode kaarten, die hij dit seizoen opliep, was de tot vleugelaanvaller omgeturnde back dit keer eens de gevierde man. De matchwinnaar tekende niet alleen voor zijn eerste doelpunten in het eerste, hij hield ook de hoop op een periodetitel levendig.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp