Hollands Kroon Actueel

Zon en wolken wisselen elkaaar vandaag af
Zon en wolken wisselen elkaaar vandaag af

Weerbericht Hollands Kroon – zonnige start, later buien, mogelijk met onweer

HOLLANDS KROON – Woensdag was de eerste zomerse dag in onze regio, maar lokaal werd het nog warmer met 26 graden, erg warm voor eind april maar nog geen record. In de loop van de avond kwam de regen en zelfs een paar flinke klappen onweer.

Vanochtend hebben wij de meeste kans om de zon nog te zien, in de loop van de middag zal de bewolking dichttrekken en kan er al een eerste bui gaan vallen, vanavond gaat het frequenter regenen en neemt ook de kans op een enkele klap onweer toe. De wind is matig tot vrij krachtig maar tijdens een (onweersbui) even vrij krachtig tot krachtig. Het is een flink stuk frisser dan woensdag, die blijft steken bij 19 graden.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Bron: Weerstation Medemblik

Vrijdag begint bewolkt maar in de loop van de dag zal de zon steeds vaker te zien zijn, helemaal droog zullen wij het niet houden, er kan een enkel spatje regen gaan vallen. De temperatuur blijft steken bij 16 graden, een vrij normale temperatuur voor eind april en de wind draait van zuid naar zuidwest en is overwegend matig van kracht.

Koud en natte Koningsdag

Het ziet er helaas niet goed uit voor Koningsdag, met een middagtemperatuur van 13 á 14 graden en buien zal Koningsdag voor velen helaas in het water gaan vallen. Wanneer de buien gaan vallen is onzeker, de laatste berekeningen laten zo vanaf het middaguur zien en is het dus in de ochtend droog.  Zondag is ook een koude dag met 14 graden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp