Hollands Kroon Actueel

Weerbericht Hollands Kroon – veel bewolking kans op buien, hagel en onweer

HOLLANDS KROON – Vandaag vooral in de ochtend nog kans op wat zon maar de bewolking neemt in de loop van de dag toe en vanaf de middag stijgt ook de kans op neerslag waarbij hagel en een klap onweer niet is uitgesloten. De wind waait uit het westen/zuidwesten en is matig van kracht. De middagtemperatuur is met 16 graden ruim 10 graden lager dan afgelopen woensdag maar wel vrij normaal voor deze tijd van het jaar. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 9 graden.

Bron: Weerstation Medemblik

Koningsdag valt deels in het water

Koningsdag zal niet de boeken in gaan als de meest mooie Koningsdag wat het weer betreft, in de ochtend is het nog wel grotendeels droog maar tegen het einde van de ochtend  neemt de kans buien toe. Met 12 á 13 graden is het koud voor de tijd van het jaar en ook de wind speelt nog eens parten, die is vrij krachtig, soms krachtig en waait uit het zuiden/zuidwesten. In de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar een frisse 7 graden.

De nieuwe week blijft fris met overdag temperaturen van rond de 15 graden, wel neemt de kans op neerslag sterk af waardoor de droogte blijft aanhouden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp