Hollands Kroon Actueel

Schilderij van Léonne Zuurbier

Nieuwe exposities in Magnushof en de Bron

NOORDKOP – Bij de locaties De Bron en Magnushof van Woonzorggroep Samen, zijn nieuwe exposities te zien. In Magnushof hangen schilderijen gemaakt door Léonne Zuurbier en in De Bron zijn de schilderijen van schilderclub Haringhuizen tentoongesteld. 

Magnushof

Léonne maakt kleurrijke, meestal vrolijke schilderijen. Deze worden uitgevoerd met gesso, acryl, zout, houtskool en zand. De laatste tijd heeft deze manier van werken geresulteerd in een eigen stijl waarbij de achtergrond wordt gecreëerd door er op te slaan met in acrylverf gedoopte doeken.

Hierdoor vormt zich een onalledaagse basis voor de schilderijen. Afgewerkt met goud, zilver en koperverf zijn de schilderijen karakteristieke, in het oog springende objecten. Ook wordt er gewerkt in serie-vorm, op dit moment zijn het voelschilderijen op paneel. Het zijn werken die door de bezoekers aangeraakt mogen worden.

De Bron

In Zorgcentrum De Bron, te Schagen, worden tot  5 september schilderijen tentoongesteld  door  Schilderclub Haringhuizen. De expositie bestaat uit schilderijen met verschillende thema’s, onder andere landschappen, water en bloemen. Na half juni zal de expositie gewijzigd worden in  schilderijen met andere onderwerpen, namelijk bomen, dieren en diversen.

Deze exposities zijn te zien in Magnushof en De Bron. Beide locaties zijn vrij te bezoeken tijdens de openingstijden. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp