Hollands Kroon Actueel

Examen blog Juul uit Middenmeer: ‘dag 1 van de examens’

MIDDENMEER – Hoi ik ben Juul Polle uit Middenmeer en ik ben 16 jaar oud.   Voor Hollands Kroon Actueel ben ik gevraagd om een blog bij te houden over mijn examenperiode. 

Ik doe dit jaar eindexamen op het niveau VMBO TL.  Volgend jaar ga ik naar het Horizon College in Hoorn, ik ga daar de 3 jaar durende opleiding Onderwijsassistent volgen en daarna hoop ik door te kunnen naar de PABO zodat ik uiteindelijk juf kan worden op de basisschool.

Ik ben de 2e week van de vakantie pas begonnen met leren omdat ik nogal last heb van uitstelgedrag. Ik ben begonnen met een planning te maken en daar had ik voor elke dag 4 uur ingepland om te leren. Van 9 tot 11 en van 1 tot 3. Ik heb tijdens het leren vooral veel oude examens geoefend en ik heb samenvattingen gemaakt.

Ik heb 6 vakken gekozen en doe dus ook in 6 vakken eindexamen. Dit zijn mijn vakken met daarbij mijn gemiddelde afgeronde cijfer: Nederlands (7), Wiskunde (7), Engels (7), Biologie (6), Geschiedenis (6) en Kunstgeschiedenis/tekenen (7).

Gister had ik mijn eerste examen dat was biologie. Ik was niet echt zenuwachtig. Het examen ging beter dan verwacht omdat ik al wat examens had geoefend en die vond ik best moeilijk. Toen ik thuis kwam zag ik dat de antwoorden online stonden. Dus ben ik gaan nakijken omdat ik erg benieuwd was. Ik had maar 29 punten van de 65. Ik heb wel streng nagekeken zodat het straks alleen maar kan meevallen.   Vandaag  heb ik mijn Nederlands examen, ik denk dat die wel goed te maken is.

Tot mijn volgende blog.
Groetjes Juul

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp