Hollands Kroon Actueel

De onthulling van de nieuwe naam door burgemeester Marjan van Kampen. (foto: SchagenFM)

SchagenFM heet nu Noordkop Centraal

SCHAGEN – Burgemeester Marjan van Kampen van Schagen was donderdagavond te gast bij Schagen FM om het nieuwe logo op de gevel te onthullen. De lokale omroep van Schagen slaat haar vleugels uit en verandert de komende tijd in Noordkop Centraal, meldt nieuwspartner SchagenFM.

Voorzitter Rienk Mud sprak over “De vlucht naar voren”, met als doel één sterke publieke lokale media-instelling in de kop van Noord-Holland.

Schagen FM heeft de afgelopen jaren vaak het initiatief genomen om samen te werken met de lokale omroepen in Hollands Kroon en Den Helder. Het verschil in visie en een gebrek aan vertrouwen bleek te groot voor een succesvolle samenwerking.

Noordkop Centraal gaat de inwoners in de Noordkop informeren over alles wat speelt in hun leefomgeving. Noordkop Centraal doet dat op radio, TV en verschillende online platforms.

Naast dagelijks nieuws uit de Noordkop wil Noordkop Centraal ook de waakhond zijn van het lokale bestuur. Schagen FM vervult die rol al vele jaren met succes in Schagen.

De drie gemeenten in de noordkop krijgen ieder hun eigen plek online: denheldercentraal.nl, hollandskrooncentraal.nl en schagencentraal.nl. Op noordkopcentraal.nl wordt het nieuws van de drie platforms gebundeld.

De nieuwe websites gaan 20 mei online. Ook Schagen TV verandert die dag in Noordkop Centraal. Schagen FM blijft op radio tot de zomer actief. Daarna wijzigt ook Schagen FM in Noordkop Centraal.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?