Hollands Kroon Actueel

Volle bak in Sporthal ’t Zijveld waar ook de nieuwe tribunes tot de laatste plaats bezet waren en Jane Kramer verwoestend uithaalt. (Foto: Patrick Hogervorst)

JuRo Unirek/VZV derde van Nederland!

’t VELD – Het team van Rolf Schulte heeft in de laatste wedstrijd met een overtuigende 29-21 overwinning de derde plaats in de Eredivisie voor zich opgeëist. VZV begon gemotiveerd aan deze wedstrijd en nam door treffers van Jane Kramer en de weer bijzonder trefzeker Lisanne Kolken een 3-1 voorsprong.

Dalfsen was echter niet van plan om de thuisploeg zonder weerstand een overwinning te schenken en nam na 10 min. zelfs een 4-5 voorsprong in deze aantrekkelijke wedstrijd. VZV schakelde hierna een tandje bij en nam het heft weer in handen, na 15 min. was de achterstand weggewerkt en stond er een 9-6 voorsprong op het score bord, door doelpunten van Lisanne Kolken, Lotte Prak, Jane Kramer, Esma Staal en Djazzmin Trabelsi.

Ook werd het weer massaal aanwezige publiek duidelijk dat VZV deze wedstrijd echt wilde winnen en kwam weer volledig aan hun trekken. En waar Amber Zomerdijk weer eens liet zien dat ze terecht als beste keepster was van dit seizoen was uitverkozen met geweldige reddingen en opmaat aangegooide breaks. .

Bij het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters Tanasescu & van Kessel had de thuisploeg door nog eens 4 doelpunten van Lisanne Kolken, Lotte Prak, Esma Staal en Albertine Abube en ruime voorsprong genomen.

Lisanne Kolken ongrijpbaar en topscorer met 8 fenomenale Treffers. (Foto: Patrick Hogervorst)

Rust stand 16-10.

Na rust pakte VZV de draad weer op en met Lisanne Bakker voor Amber in de goal werden de toeschouwer vermaakt met een mooie pot handbal waarin ook alle speelsters genoeg wedstrijd minuten kregen. Kolken benutte net na de pauze haar zoveelste strafworp en toonde Lisanne Bakker haar klasse door ook diverse uitstekende reddingen te verrichten waarna ook de breaks niet ontbraken.

Halverwege de tweede helft was de stand 24-16 door treffers van Esma Staal, Lisa Vlug, Lotte Prak en twee schitterend lobjes van Djazzmin Trabelsi en prachtig doelpunt van Florance Kos. De wedstrijd en de punten zaten in de tas en weer mag JuRo Unirek/VZV voor de Challenge Cup Europa in.

De score werd nog opgevoerd door Djazzmin Trabelsi, Florance Kos en twee gave treffers van Lisa Vlug en pakte het jeugdige talent Lynn Klesser met nog 2 min. en een prima actie haar doelpuntje mee 29-18.

Het team van Monique Tijsterman nam de laatste treffers voor hun rekening waarvan Dominque en Silvana Koppe volgend seizoen bij VZV in actie zullen komen.

Eindstand 29-21.

Doelpunten: Lisanne Kolken 8, Djazzmin Trabelsi 4, Lotte Prak 3, Esma Staal 3, Jane Kramer 3, Lisa Vlug 3, Florance Kos 2, Nada Blokker 1, Albertine Abube 1, Lynn Klesser 1.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp