Hollands Kroon Actueel

Foto: HK Actueel
Foto: HK Actueel

Duizenden tonnen beton en staal maken 1 enorm datacenter voor Google

MIDDENMEER – Duizenden tonnen beton, staal, koper, kunststoffen en honderden werknemers zijn aan het werk om het datacenter van Google in de Wieringermeer te bouwen. Vrachtwagens rijden aan en af om al het materiaal dat nodig is om het honderden miljoenen kostende pand te bouwen.

Bij het bouw van het datacenter komt ook direct een 70KV transformatorstation om de energie te leveren die Google nodig heeft om de vele duizenden servers, de koeling van het pand en de overige stroomvragers van energie te kunnen voorzien.

Wanneer het gebouw daadwerkelijk operationeel is, is nog onduidelijk, op vragen van onze verslaggever kon Google geen uitsluitsel geven, maar hopen nog voor de winter van 2019.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@hollandskroonactueel.nl

Reageer op dit onderwerp