Hollands Kroon Actueel

Het in slechte staat verkerende oude gemeentewerf van Wieringerwerf

Hollands Kroon wil 25 wooneenheden op plek oude gemeentewerf Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Het gebied tussen de Verbindingsweg, Granpre Molièrestraat, de Werfstraat en de locatie van de vroegere gemeentewerf is mogelijk 1 van de inbreilocaties waar woningbouw mogelijk is. Het gebouw wordt nu nog deels door de brandweer als garage gebruikt maar het grootste deel van het pand verkeerd in slechte staat, is dichtgetimmerd en heeft al eerder met en ook nog recent met brand te maken gehad.

Het gebouw is een stukje historie in Wieringerwerf dat in gerestaureerde/gerenoveerde staat weer beeldbepalend voor het centrum van Wieringerwerf kan zijn. Alleen de eigenaar van het pand weigert elke medewerking om dit te kunnen realiseren. Hollands Kroon heeft al meerdere malen aangedrongen bij de vertegenwoordiger van de eigenaar om maatregelen te treffen maar elke keer wordt daar afwijzend op gereageerd en op dit moment is Hollands Kroon ook niet bij machte om beschermingsmaatregelen af te dwingen.

Hollands Kroon ziet niets in het idee van D66 om het pand een beschermende status te geven, die van monumentaal of beeldbepalend pand. Voor de brandweerkazerne geldt dit niet, de gemeente is eigenaar van dit pand en wil dit meenemen in een grotere ontwikkeling van het hele perceel aan de Verbindingsweg maar sluit sloop ook niet uit als een een integrale blokkade de ontwikkeling in de weg staat.

25 wooneenheden

Voor nu heeft Hollands Kroon nog geen onderbouwd plan klaarliggen voor dit gebied maar zij zien wel ruimte voor 25 wooneenheden op dit perceel. Geïnteresseerde partijen hebben een zogenaamde kavelpaspoort van Hollands Kroon ontvangen.

Wethouder Theo Groot laat weten dat wat hem betreft er zo snel mogelijk, of op een zo kort mogelijk termijn dit perceel voor woningbouw in aanmerking wil laten komen en dat er gebouwd kan worden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp