Hollands Kroon Actueel

Foto: Politie

Met 121 km/u over de N9, het kan ook te snel

’t ZAND – De politie heeft maandagochtend een auto met een lasergun zijn snelheid gemeten en die kwam uit op 121km/u daar waar 60km/u het limiet is. Op deze weg rijden ook veel fietsers waardoor de bestuurder van de auto het overige verkeer in gevaar heeft gebracht.

De verantwoordelijke agent die de man staande hield vertelt: ,,Wij wilden hem aan de kant zetten maar hij was ons voor en kwam bij ’t Zand de N9 op. Hier geldt een maximale snelheid van 80 kilometer per uur, maar de man reed 180. Met deze snelheid werd ook een aantal keer de doorgetrokken streep genegeerd. In de bebouwde kom van Sint Maartensvlotbrug (maximum van 50 kilometer per uur) reed hij zelfs 130 kilometer per uur.

Na aan de kant te zijn gezet, gaf de bestuurder, een 21-jarige man uit Kamerik, aan dat hij vond dat het allemaal wel meeviel en reageerde vrij laconiek. “Het was vroeg en niet druk en hij reed al jaren zo’”. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij moet naast de hoge boetes voor de snelheid en doorgetrokken streep, ook op eigen kosten een EMG-cursus van € 1140,- ondergaan.

Over het rijgedrag van de man waren elders in het land al meerdere klachten binnengekomen, zelfs van zijn eigen familie. Echter hadden wij hem nog nooit op ‘heterdaad’ kunnen betrappen. Al deze meldingen worden eveneens bij de Officier van Justitie aangeleverd welke een beslissing moet gaan nemen over het al dan niet teruggeven van het rijbewijs aan de man.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp