Hollands Kroon Actueel

4-FA op harddrugslijst

Aantal geregistreerde alcohol- en drugsvergiftigingen onder jongeren (12-23 jaar) stabiel .

HOLLANDS KROON – Het aantal geregistreerde alcohol- en drugsvergiftigingen onder jongeren (12-23 jaar) in Noord-Holland Noord is ten opzichte van 2018 redelijk stabiel gebleven. Over heel 2018 zijn er geregistreerde alcohol- en drugsvergiftigingen onder jongeren (12-23 jaar) gemeld, in het eerste kwartaal van 2019 staat de teller op 60 geregistreerde alcohol- en drugsvergiftigingen onder jongeren (12-23 jaar).

Tekst loopt door onder de afbeelding

Bron: Veiligheidsregio

Den Helder koploper in 2019

Op de ranglijst van het totaal aantal geregisteerde  alcohol- en drugsvergiftiging staat Den Helder bovenaan, van de 16 geregisteerde meldingen neemt Den Helder er 5  voor haar rekening nog voor Hollands Kroon en Schagen met elk 4 meldingen, Texel sluit de rij met 3 meldingen.

In verreweg de meeste meldingen gaat het om alcoholvergifitingen maar het aantal drugsvergiftigingen neemt wel toe ten opzichte van 2018.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Afbeelding: Veiligheidsregio

Per 1 januari 2014 mag aan jongeren onder de 18 geen alcohol of tabak meer worden verkocht. Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar (bijvoorbeeld op straat, in de kroeg, op een station).

Aanvullend aan deze sociale normcampagne richten partners als het Trimbos-instituut en de ’ GGD’ en zich met hun 1-op-1 activiteiten direct op opvoeders en hun kinderen. Om hen te stimuleren en te helpen het gewenste gedrag in praktijk te brengen,namelijk: het maken van de NIX-afspaak. Een afspraak om niet te roken en niet te drinken tot je 18e.

Op Rijksoverheid.nl staat meer informatie over de wetswijziging.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp