Hollands Kroon Actueel

Bestuursrechter beslist in voordeel fam. Imming, lekker blijven zitten

WIERINGERWERF – Aan de al maanden durende kwestie over de illegale bewoning van een pand op het industrieterrein in Wieringerwerf door het gezin van Paul en Daphne Imming is voorlopig even een einde gekomen.

De bestuursrechter in Alkmaar beslistte in een kort geding beslist de rechter dat het gezin Imming voorlopig mag blijven wonen in hun huis op het industrieterrein in Wieringwerwerf, zeker nu beide partijen in gesprek zijn en het gezin Imming volop medestanders meekrijgen in hun strijd om te kunnen blijven wonen waar ze nu wonen. Andere gezinnen die ook het bedrijf op het industrieterrein wonen hebben zich voor de volledige 100% achter het gezin Imming geschaard en roepen het college van Hollands Kroon op om eens verder te kijken dan de regeltjes.

Wethouder Groot werd eerder door een aantal partijen verweten dat hij niet eerder persoonlijk in gesprek is gegaan met het gezin. “Ik maak een afweging of ik iets kan betekenen of toezeggen”, vertelde de wethouder eerder tijdens de raadsvergadering. “In dit geval had ik een andere afweging moeten maken, maar als er geen wisselgeld is, dan maak ik deze afweging.”

Hoe lang het gezin Imming kan blijven wonen is onduidelijk, voor nu mogen ze blijven zitten waar ze zitten.

Op de video ziet een eerder opgenomen interview met Paul en Daphne Imming

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp