Hollands Kroon Actueel

Foto: DWOW

Zeer geslaagde ‘knakworsten knaldag’ bij DWOW Wieringerwerf

WIERINGERWERF – De activiteit wordt normaal in de herfstvakantie gehouden. Door herfstachtige weersomstandigheden van het afgelopen najaar werd voor het eerst uitgeweken naar de voorjaarsvakantie.

O.l.v. Ton hadden twee stagiaires Noa Hulzebos en Jelte Berends (beiden van ROC Alkmaar Sport en bewegen) een groot aandeel in de voorbereiding van de dag die nu op 1 mei viel.

Vijf spelletjes waarbij de bal centraal stond zoals o.a. het mikken, schieten en een snelheid parcours waren bedacht voor de jongste en oudste leeftijdsgroepen.

Er hadden zich zo’n 50 kinderen aangemeld, iets minder dan de vorige keer. Mede door de uitzonderlijke weersomstandigheden waren er toch wel wat kinderen die met hun ouders genoten van een korte vakantie. Ook hadden zich twee gasten aangemeld uit Leeuwarden en de Betuwe die bij hun neefjes logeerden.

In de morgen werden de spelletjes afgewerkt.
Behendigheid stond centraal bij een dribbelparcours voor de jongste voetballers en voetbalsters.

Als je zo aan het sporten bent dan krijg je vanzelf trek in iets hartigs. Werden er jaren geleden tussen de middag nog pannenkoeken gebakken, waarmee de thuis bakkers met een stapels naar de club kwamen, inmiddels is het hoofdmenu tussen de middag: broodjes met knakworst.

Sandra van Oers, Bianca Rijk en Cynthia inder Maur gingen rond met schalen vol broodjes en daar had iedereen best wel trek in!

Na de pauze werd er zoals gebruikelijk gestreden om de penalty bokalen per leeftijdsgroep.

De keepers Jason Wiersma (016-1) en Daan inder Maur (014-1) kregen vooraf nog een stevige warming up verzorgd door George inder Maur (oud 1e keeper en huidig keepertrainer selectie keepers) voordat ze oog in oog kwamen te staan met diegene die echt wou scoren!

De organisatie bedankt iedereen die zich heeft ingezet om te helpen dat het weer een ontzettend leuke activiteit werd voor de kinderen die zich kostelijk hebben vermaakt.

Medewerkers op het veld: Noa, Jelte, Rick, Basiel, Daan, Thijmen, Jason, George, Jeroen, Aliya, Marit en Maud. In de kantine: Sandra, Bianca en Cynthia! Jullie waren toppers!

Een verslag van Ton Korevaar

Uitslagen en foto’s van de penaltybokalen    

Penaltybokaal 2019   1-5-2019  
    1 2 3
Mini pupillen Luke inder Maur Quin Doets Loek van Oers
         
J08-1   Benthe Hovius Ferdi Alma Pim Smit
         
J09-1   Dean Louwes Roy Schelvis Rens Pater
         
J010-1   Siem Johannes Berhe Micah Stoffer Thijmen van der Giessen
         
J011-1   Sven Weidema Sil Wolters Vince Leijnse
         
J012-1   Mees Seton Lars de Jager Siem van Oers
         
M013-1   Roos van Oers Alex inder Maur Suzanne Rijk

Reageer op dit onderwerp