ZAP 011-1 heeft kampioenschap bijna in handen

BREEZAND – Na een periode van 4 weken geen wedstrijd was het eindelijk weer zover. De competitiewedstrijd tegen de dames van Swift stond op het programma. De laatste wedstrijd die wij speelden was op 13 april thuis tegen AFC 34, waar we werkelijk fantastisch speelden. Door de overwinning op AFC 34 hebben we 1 concurrent achter ons gelaten, omdat AFC 34 vorige week punten liet liggen. Koedijk moest ook nog punten verspelen en spelen om 9:00 uit bij AFC 34, waar wij om 11:30 in Amsterdam spelen, wetende dat wij tijdens de wedstrijd dus de uitslag van die wedstrijd binnen hebben. Voor ons dus zaak om gewoon onze plicht te doen en de 3 punten mee te nemen uit in Amsterdam tegen Swift.

De voorbereiding was rommelig. We vertrokken ruim op tijd maar door 2 afsluitingen en het o zo drukke Amsterdam kwamen wij net op tijd aan voor de wedstrijd. Al zwetend wist chauffeur John van K het uiteindelijk toch te vinden. We moesten het vandaag doen zonder Kane, die op vakantie is. Korte warming up om vervolgens 11:35 af te trappen. De omstandigheden waren perfect, het was heerlijk weer en het veld was prachtig. Onze start was veelbelovend, de eerste de beste aanval kwam op links bij Wojtek terecht, die naar binnen trok en snoeihard de bal onder kant lat binnen schoot. Een fantastische goal van onze tovenaar! 0-1. Kort daarna werd het al 0-2. Bas was scherp uit de rebound en schoot beheerst binnen. Dit belooft wat! Maar helaas zakten wij zelf weg. Was het de warmte? Of de lange rustperiode van 4 weken? We speelden niet eens slecht rond maar het tempo was gewoon te laag waardoor je fouten gaat maken en wordt afgetroefd. Ook waren onze aanvallers niet scherp vandaag, waar ze wel perfecte steekballen kregen van Calvin, die vandaag weer is liet zijn waarom hij El Maestro is. Steekballen perfect op maat waar hij de aanvallers steeds 1 op 1 met de keeper zet.

Toch kwamen we op 0-3, Wojtek schoot goed binnen na een goede aanval van ZAP. Time-out. In de time out te horen gekregen dat KOEDIJK gelijk heb gespeeld!! Dit zorgden voor veel blijdschap bij de Zappers, maar ook meteen voor de focus. Wij mochten het niet laten liggen bij Swift! Toch kregen we het maar niet voor elkaar om echt top te spelen. Jolie, die als invalster behoorlijk goed speelden, maakten de bevrijdende 0-4. Ze schoot erg mooi raak uit een moeilijke hoek. Swift kwam nog op 1-4 voor de rust.

De 2e helft. Hier kan ik erg kort over zijn. Het was onze minste helft van het seizoen. We speelden gewoon ondermaats. Wat dan wel positief is dat we niks weggeven, en het gewoon uitspelen. Toch heerste er na de wedstrijd eerst een beetje teleurstelling, omdat de jongens zelf voelden dat als wij zo spelen tegen Jong Holland en Den Helder, wij nooit gaan winnen van hun. Maar zulke wedstrijden heb je er helaas wel is tussen zitten, dan moet je gewoon blij zijn met de 3 punten en deze wedstrijd snel vergeten.

De situatie nu: ZAP staat 2e met 9 gespeeld 24 punten. Koedijk staat 1e met 10 gespeeld 26 punten. In verliespunten staan wij dus bovenaan. Echter zullen wij wel de wedstrijden tegen Jong holland van komende zaterdag en tegen Den Helder op WOENSDAG 29 MEI 19:00 (zet het alvast in je agenda) moeten winnen. Ik ben ervan overtuigd dat wij dit kunnen, maar dan zullen wij de komende week met zijn alle lekker komen trainen (wat ze al het hele jaar doen) en focus erop. NOG 2 FINALES…..

[signoff]

Reageer op dit onderwerp