Hollands Kroon Actueel

Foto: ZAP

ZAP – VIOS W – het was een beetje een niks wedstrijd

BREEZAND – We poogden op te bouwen maar waren bal vaak bij het eerste of tweede. aanspeelpunt weer kwijt omdat VIOS iedere keer op juiste moment druk zette ,het was dus moeilijk om vooruit te  voetballen.
Lukte het wel een keer was het meteen een dieptebal op Siem of Jamie die voor de mannen niet te belopen was, aan de andere kant speelde VIOS in balbezit ook niet echt denderend hun enige wapenfeiten waren wat schotjes van 20 mtr op doelman Tygo.

Een verslag van de assistent Z.A.P. JO13-1

Zelf wat kleine aanvalletjes opgezet maar die strandde vaak ruim voor 16 mtr gebied. Ruststand 0-0.

Omdat dit met deze vooruitgang een 0-0 eindstand zou worden,heeft Max in de rust toch maar besloten om Milan weer voor te zetten voor wat extra aanvalskracht. En we kunnen er lang en breed over praten maar dit pakte gewoon heel slecht uit.

Het compacte speelveld ( tactiek) van voor de rust werd nu een langgerekt veld met als voordeel dat we inderdaad wat aanvallender konden spelen maar dan nog niet de slimheid hebben om wel op te blijven letten voor een counter.Uit een afgeslagen corner met 3/4 van ons elftal nog voor de bal speelde VIOS de counter keurig uit, 0-1.Even later na een voorzet van rechts waar keeper en verdedigers twijfelden viel de mooi ingekopte 0-2.

Voor de 0-1 had VIOS ook nog een penalty gekregen ( gemist) na iets wat lomp ingrijpen van …. een mannetje die zichzelf wisselde omdat hij vond dat hij waardeloos voetbalde..laten we het er op houden dat hij vandaag niet erg gelukkig was. Wedstrijd hobbelde langzaamaan  na het einde en het bleef 0-2 Vandaag dus een eerste helft waar jullie tactisch goed speelden en dan zie je dat VIOS er niet zo heel veel van bakt omdat die ook niet de kwaliteiten hebben om in een kleine ruimte te voetballen

Tweede helft was het tactische plan gewoon fataal, heeft Max ook aangegeven aan de jongens dat dit achteraf niet zo handig was. Vandaag was als we toch nog iets kritisch moeten zeggen,het inpassen vaak wel bedroevend. Te hard, te zacht, kniehoogte,hij is echt geen drie keer achter elkaar van een wit naar een wit shirtje gegaan.

Het was daarom voor de kijkers denk ik best een heel opgave om twee keer 30 minuten uit te zitten.
Toch gaan we positief eindigen… Faas Verbruggen speelde  een fantastische eerste helft als linkshalf, echt genoten van je spel, speelde slim en zelfverzekerd ,ook vandaag weer genoten van linksback Milan Leek.
Wat een power en winnaarsmentaliteit ,is in één  seizoen veranderd van bescheiden ,bijna verlegen mannetje met beslagen bril naar echt een BAAS!! Is een halve kop gegroeid, contactlenzen gekregen.

Elke rechtsvoor ,van ook de 1e klasse teams ,heeft een klote-ochtend gehad met jou als tegenstander. Ga de komende jaren keihard aan je techniek, balbehandeling werken,zodat je ook centraal kan gaan spelen .Wij zien een toekomst in jou als een echte nr 6 , een verdedigende middenvelder, sloper die het vuile week van de sierpaardjes gaat oplossen ,type Wouters, Kanté,Vieira.

Volgende week de afsluiting op Texel,om te beginnen een leuk middagje van maken maar ook nog één keer knallen voor de punten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp