Hollands Kroon Actueel

Foto aangeleverd

Wil Hartog Motortoertocht 2019

ABBEKERK – De Wil Hartog motortoertocht wordt zondag 2 juni verreden. De lengte van de tocht is ongeveer 180 kilometer en gaat geheel door Noord Holland. Belangstellenden kunnen na de tocht tot 17.00 uur een kijkje nemen in het Wil Hartog museum.

Fans van motorcoureur Wil Hartog verzamelden sinds 1998 een groot aantal spullen bij elkaar en stellen die tentoon in het Wil Hartog Museum, Mijnsherenweg 7 in Lambertschaag. In de verschillende ruimten staan vele pronkstukken van de Witte Reus, onder meer oude tijdschriften en krantenartikelen, een aantal trofeeën, het witte motorpak en andere items uit de hoogtijdagen van de racecarrière van Hartog. Het pronkstuk is de Suzuki RG 500 motor, waarmee hij de TT van Assen won in 1977 en waarmee Wil nog steeds rondrijdt op diverse circuits.

Tevens staat de Suzuki T20 tentoongesteld, waarmee de carrière van Hartog startte. Het bezoeken van het museum gaat op afspraak, bel naar Nico Meijners 0229-582289 of Mels van Ammers 0229-581901. Tevens is het mogelijk om contact op te nemen via info@wilhartogmuseum.nl.

De toegang tot het museum is gratis.

Wie mee wil doen met de Wil Hartog motortoertocht, kan zich inschrijven via www.mcmios.nl. Download via deze site de tocht voor op GPS of Tom Tom. Deelname aan de tocht bedraagt slechts 2,50 euro, inclusief koffie of thee en gevulde koek bij de start. De motoren kunnen tussen 09.00 en 12.00 uur starten bij het Wil Hartog Museum, bij de grasdrogerij in Lambertschaag.

Meer informatie: www.wilhartogmuseum.nl.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp