Hollands Kroon Actueel

Foto aangeleverd

Muziekvereniging Wieringerwaard viert feest met Leona Philippo en projectkoor in theater Cool Heerhugowaard.

WIERINGERWAARD – 2019 is het jaar waarin de muziekvereniging Wieringerwaard haar 60-jarig jubileum viert. Een mooie gelegenheid om eens iets bijzonders te doen. Een jarenlange wens gaat in vervulling, namelijk voor het eerst in het bestaan van de vereniging een groots optreden in een echt theater, namelijk theater Cool in Heerhugowaard.

Het theaterconcert was de reden om groots uit te pakken en op zoek te gaan naar een landelijk bekende artiest. Een artiest die helemaal bij de vereniging past werd gevonden in de persoon van Leona Phillippo. Leona is behalve door haar optredens en samenwerking met vele bekende artiesten zoals Lionel Richie ook bekend als winnares van het programma The Voice of Holland. Zij is niet alleen een groot zangeres en entertainer is maar ook als dirigent wist zij als winnaar van het programma Maestro uit de bus te komen.

Ter gelegenheid van dit concert is ook een groot projectkoor samengesteld. Leona, de beide orkesten, het koor en nog enkele verassingen zullen met elkaar een spetterende, verrassende en swingende muziekale theatershow ten tonele brengen op zaterdagavond 15 juni in theater Cool in Heerhugowaard. De voorbereidingen voor deze show zijn al enkele maanden in volle gang.

De altijd creatieve en gedreven dirigent Michiel Drijver weet alles uit de orkesten te halen. Eigenlijk altijd een stapje meer dan je zou verwachten. Muzikaal wordt weer tot het uiterste gegaan. Het theater biedt de kans tot een creatieve programma-invulling. Wensen die al langer op het verlanglijstje staan kunnen nu uitgevoerd worden. Deze uitgelezen kans wordt dan ook ten volle benut. In de voorbereidingen werken de jubileumcommissie, de leden, de vele vrijwilligers en de technici van Cool nauw samen om een perfecte avondvullende show te kunnen neerzetten.

Muziekvereniging Wieringerwaard legt zoals gebruikelijk de lat hoog en wil ook nu weer de bezoeker van het concert verrassen. Een totaal andere muziekavond dan men van een fanfare of harmonie verwacht. Vaste bezoekers van de muziekvereniging zijn dit wel gewend en hebben de ervaring dat het altijd swingt, verrassend en grensverleggend is. De muzikale nummers zullen variëren van serieus bijna klassiek tot feestelijke meezingers. “Het moet een happening worden waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten. Leona, het orkest, het koor en nog enkele verrassing zullen zorgen dat dit gaat lukken. Het gaat een verrassende avond worden”, aldus de altijd enthousiaste Michiel.

Deze feestelijke avond gaat om 19.30 uur beginnen in de foyer van theater Cool.

Meer informatie over de vereniging, het concert en de kaartverkoop is te vinden op de site van de muziekvereniging (www.jubileumwaard.nl) of van theater Cool in Heerhugowaard. Kaarten zijn nu te bestellen. Op 15 juni zijn er (onder voorbehoud) ook nog kaarten aan de zaal verkrijgbaar. Wilt u zeker zijn van een plaatsje dan wordt u geadviseerd online te boeken of telefonisch te reserveren.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp