Hollands Kroon Actueel

Foto: Brandweer Slootdorp

Veel bomen in Nieuwe Niedorp om door noodweer

NIEUWE NIEDORP – Het noodweer dat vannacht over Noord-Holland trok heeft voor redelijk veel schade gezorgd, hagelstenen van 4cm werden er waargenomen en rukwinden tot 100km/u waren ook geen uitzondering.

En met de bomen vol in blad zij dit soort rukwinden vaak funest voor die bomen die net wat minder houvast hebben in de aarde. Zo ook in Nieuwe Niedorp waar diverse bomen het loodje hebben gelegd door de zware rukwinden.

Zo is de Westerweg afgesloten vanwege de omgewaaide bomen, maar ook de n242 bij Verlaat gingen diverse bomen om. Op de Koggeweg gingen ook bomen om. De omgewaaide bomen zorgden voor een zeer drukke nacht voor de brandweermensen, die ook op de Oosterweg bomen moesten weghalen met behulp van de kettingzaag. Ook het voetpad richting de Westfriesedijk bij Nieuwe Niedorp ligt bezaaid met takken en ligt een groot deel van een boom over het voetpad.

Maar ook elders in Hollands Kroon zijn bomen als luciferhoutjes afgeknapt of met wortels en al omgewaaid.De brandweer zal nog wel de nodige uren bezig zijn om alles weer weg te krijgen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp