Hollands Kroon Actueel

Weerbericht Hollands Kroon – zonnige start later regen- en onweersbuien met zware windvlagen

HOLLANDS KROON – Na het noodweer van de afgelopen dagen kunnen wij ons vanaf eind van de middag wederom gaan opmaken voor wederom een lading regen- en onweersbuien die gepaard gaan met hagel en windstoten tot 80km/u. Als deze zone met regen en onweer voorbij is getrokken neemt de wind nog meer toe vanwege het windvlak dat zich daar vlak achter bevind, vooral boven open land en water is windkracht 7 tot 8 zeer goed mogelijk. Kijk dus daarom ook uit waar jij je bevind, de bomen zitten vol in blad en enorme windvangers. De middagtemperatuur loopt op naar 22 graden.

Zaterdag staat er veel wind uit het zuidwesten en ook dan zijn er stevige windvlagen van 70 tot 80km/u mogelijk. De temperatuur schommelt tussen de 15 en 17 graden.Zondag ziet het er wat vriendelijker uit al is er wel veel bewolking waaruit mogelijk een spatje regen kan vallen. Met 17 á 18 graden ook weer iets warmer dan zaterdag.

Maandag, 2e Pinksterdag, begint met mogelijk nog een buitje maar het droogt wel op in de loop van de dag al zullen wij de zon maar amper te zien krijgen. De wind waait uit het noordoosten en is overwegend matig van kracht, windkracht 3 á 4.

Estofex komt met lvl 1 voor Nederland
© Estofex

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp