Hollands Kroon Actueel

Afvalstoffenheffing in Hollands Kroon niet omlaag, bij de buren in Westfriesland wel

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon gaat de afvalstoffenheffing die HVC rekent aan de inwoners niet verlagen, dit in tegenstelling met wat er in Westfriesland aan de hand is, daar heeft het CAW, die de onderhandelingen namens de aangesloten gemeenten regelt, na langdurig en stevig onderhandelen een nieuw akkoord met HVC gesloten.

In het nieuwe contract met HVC gaat het stapgewijs omlaag naar 200 euro per huishouden per jaar, in Hoorn gaan de inwoners 193 euro per jaar betalen. Het gaat met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2019 in wat voor de zeven gemeenten een besparing van ruim 4 miljoen euro gaat betekenen.

De woordvoerder van de gemeente Hollands Kroon laat aan ons weten dat Hollands Kroon de tarieven zo laat, een verdere reden of uitleg werd niet gegeven.

Ondertussen heeft de gemeente Schagen besloten om volgend jaar gewoon weer de afvalstoffenheffing te verhogen. De tarieven in de gemeente Schagen voor 2020 wordt voor een eenpersoonshuishouden € 276,-. Dat is een stijging van € 25,- ten opzichte van dit jaar. Voor meerpersoonshuishoudens gaat een tarief gelden van € 323. Een stijging van € 29,-.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageer op dit onderwerp