Hollands Kroon Actueel

ParkinsonCafé: Logopedie bij de ziekte van Parkinson

NOORDKOP – Op 18 juni vindt er weer een ParkinsonCafé plaats in Schagen, locatie Magnushof, Jacob Ruijsdaellaan 30. Het ParkinsonCafé voor de regio Noord-Holland Noord is een initiatief van vrijwilligers van de Parkinsonvereniging samen met therapeuten van ParkinsonNet en is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden.

Op 18 juni a.s. zal de volgende bijeenkomst van Parkinson Café Schagen e.o. plaatsvinden. Bob de Mon van de Model Spoorclub Alkmaar en schrijver van historische verhalen in het

Alkmaars Weekblad, neemt u met zijn lezing “Het Spoor dat naar Schagen leidt’ mee vanaf het eerste moment dat er in de geschiedenis over het spoor wordt gerept tot en met 31 augustus 1955, de dag waarop de stoomtram voor het laatst tussen Schagen en Alkmaar reed. Hij doet dat aan de hand van een groot aantal oude prenten en foto’s.

De bijeenkomst vindt plaats in vergaderruimte 5 in Magnushof. Vraag hiernaar bij de ingang. De toegang is gratis.

Programma:

  • 9:30 Inloop met koffie/thee
  • 10:00 Welkom
  • 10:05 Start lezing Bob de Mon
  • 10:35 Pauze
  • 10:50 Vervolg lezing
  • 11:20 Einde ‘officiële’ gedeelte van deze bijeenkomst. Aansluitend gelegenheid tot kennismaking met medeleden en overige aanwezigen, waarbij koffie/thee
  • 12:00 Sluiting

Waarom een Parkinson Café?

Mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme en hun omgeving hebben behoefte aan goede medische informatie en persoonlijke zorg, maar ook aan uitwisseling van ervaringen en ideeën met lotgenoten. Het ParkinsonCafé is als een ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson(isme) en direct betrokkenen een veilige en plezierige omgeving, waarin je elkaar kunt inspireren om ondanks de ziekte een prettig, volwaardig leven kunt leiden.

Over Woonzorggroep Samen

Woonzorggroep Samen is gevestigd in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, behandeling en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen zet zich er, met 1600 medewerkers en vele vrijwilligers, elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten.

De zorg is en blijft mensenwerk waarbij warmte en persoonlijke aandacht centraal moet staan. De cliënten van Woonzorggroep Samen gaan voor die persoonlijke aanpak. Overigens is Woonzorggroep Samen er niet alleen voor ouderen. Met professionele behandeling en revalidatie richt zij zich op volwassenen van alle leeftijden. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 088-619 4100.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp