Hollands Kroon Actueel

Nieuwe Niedorper hoort cel- en werkstraf eisen voor dealen amfetamine

NIEUWE NIEDORP – ,,Ik had die amfetamine in huis voor eigen gebruik. Ik bewaarde het voor een vriend van mij, die nog bij zijn ouders woont. In ruil mocht ik er zelf van gebruiken.” Dat zei de 32-jarige Robin B. uit |Nieuwe Niedorp maandag bij de rechtbank in Alkmaar. De officier van justitie verwijt hem bezit van 465 gram mdma en van drugshandel in Schagen. Een tiener verloor het leven, nadat B. aan haar vriendengroep drugs had geleverd.

De man hoorde een gevangenisstraf\ van vier maanden tegen zich eisen, waarvan 104 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 180 uur. De officier van justitie wil dat hij twee jaar onder toezicht blijft staan van de reclassering, zich laat behandelen voor zijn eigen verslaving en meewerkt aan drugscontroles.

Lees ook: 32-jarige inwoner Winkel aangehouden voor verkook dodelijke hoeveelheid drugs aan 17-jarig meisje.

De17-jarige tiener vond op 1 december in Schagen de dood na een overdosis van het middel, dat B. toegaf aan te hebben geleverd. De drugs die B. aan de vriendenclub van het slachtoffer had geleverd waren niet vervuild, zo bleek uit onderzoek van de politie. ,,Ik vind het erg voor dat meisje en voor die familie”, zei de verdachte. De officier van justitie benadrukte dat de man niet wordt verdacht van dood door schuld.

Het meisje had een paar keer gelikt aan de kristallen, bleek uit verhoor van getuigen van het drama in Schagen. ,,Je kunt snel een overdosis ervan hebben”, zei een van de rechters. ,,Een gebruiker moet dat heel goed weten.” B. zei dat hij dit zelf wel wist. ,,Eén likje is voldoende. Bij mij had dat het gewenste effect.” Dat hij dit tegen de vriendenclub had moeten vertellen bij aflevering, daar had hij niet bij stilgestaan. ,,Ik was zelf ook onder invloed.”

De verdachte had tegen een vriend gezegd of die alsjeblieft niet wilde vertellend dat hij de drugs had geleverd. Hij was bang in verband te worden gebracht met de dood van het meisje.

De rechtbank doet 8 juli uitspraak.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp