Hollands Kroon Actueel

Voor velen een doomscenario, de Wieringermeer als de tweede Westland, volgebouwd met kassen én datacenters (Foto: Googlemaps)

Medemblikker politiek boos op Hollands Kroon: ‘Beter een goede buur…….’

MEDEMBLIK – Zo zouden we toch denken als buurgemeente Medemblik, maar hoe denkt Hollands Kroon daarover. Dat is waar we vanavond achter gaan komen. Dan wordt het gebiedsplan Wieringermeer besproken in de gemeenteraad van Hollands Kroon. In dit gebiedsplan staan veel ontwikkelingen aan de grens van de gemeente Medemblik. Denk hierbij aan grootschalige kassenbouw, verdere ontwikkeling van datacenters.

Hollands Kroon negeert verzoek Westfriesland

Luiten Plekker van Gemeentebelangen Medemblik kan zich helemaal vinden in de opstelling van de West-Friese gemeenten en heeft daarom het initiatief genomen om de raad van Hollands Kroon te verzoeken, de besluitvorming van het gebiedsplan op te schorten. Dit initiatief wordt door alle fracties unaniem gesteund. De gemeenteraad van de gemeente Medemblik heeft dit inmiddels ook laten weten aan de gemeenteraad en het college van de gemeente Hollands Kroon.

Lees ook: Uitbreidingsplannen Agriport++ valt totaal verkeerd in Westfriesland, ‘teleurstellend, verrast, niet volgens afspraak’

Juist een goede buur gaat in overleg met zijn buren. Dat is wat wij als gemeenteraad willen oproepen en dus niet alleen het overleg met de provincie en het waterschap.

Het zou de gemeenteraad van Hollands Kroon dan ook sieren, wanneer zij de besluitvorming opschorten en eerst het gesprek met de buren aan te gaan. Dit vinden wij als raad heel normaal, zo zouden wij het thuis toch ook doen!

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp