Hollands Kroon Actueel

Nigel Groot met zijn bronzen plak (Foto aangeleverd)

Nigel Groot sluit judoseizoen af met brons

ANNA PAULOWNA – Zaterdag 22 juni was voor Nigel Groot van Bakkersport Schagen het laatste toernooi van dit seizoen. Het Flevoland open, een groot internationaal toernooi met ook deelnemers uit Engeland, Belgie en Duitsland.

In alle vroegte vertrokken we om om 7 uur in Dronten te zijn en om half 9 begonnen de eerste wedstrijden. Nigel kwam uit in de cat. U15-60kg en zat in een pittige poule met voor hem bekende en onbekende tegenstanders.

Nigel Groot wint met Ippon

De eerste partij werd door Nigel gewonnen met Ippon(vol punt) en hij ging door aan de winnaarskant, deze tegenstander was een bekende en zijn zeer aan elkaar gewaagd. In de 3 minuten speeltijd was er een gelijke score en verder met de golden score en deze werd uiteindelijk verloren door Nigel.

Zijn laatste partij was tegen een Belgische jongen en deze moest worden gewonnen om een podiumplaats te behalen. Het werd een spannende partij die Nigel won met een hele mooie Ippon en zo het seizoen heeft afgesloten met een mooie 3e plaats op het internationale Flevoland open.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp