Hollands Kroon Actueel

Foto via Noordkopcentraal.nl

Wieringerwaardse Stefanie van der Gragt staat in de finale WK voetbal

LYON – Opnieuw was het hangen en wurgen voor de Oranje Leeuwinnen met de Wieringerwaardse Stefanie van der Gragt tijdens het WK voetbal in Frankrijk. Uiteindelijk werd Zweden met de minimale marge verslagen en staat Nederland in de finale tegen de Verenigde Staten.

Van der Gragt stond haar mannetje in de verdediging. Deze wedstrijd was zij de steunpilaar waar de speelsters achterin konden bouwen. Het was tijdens de hele wedstrijd billen knijpen. Zweden had een licht overwicht en raakte lat en paal. Uit een hoekschop kopte ook Miedema geplaatst op de dwarsligger.

De gelijke stand bleef na 90 minuten gehandhaafd en pas in de eerste verlenging wist Nederland een opening te vinden. Jackie Groenen pikte op en wist met een harde schuiver de ver hoek te benutten, 1-0, meldt nieuwspartner Noordkopcentraal.

Daarna kwamen de Oranje Leeuwinnen niet meer in de problemen. Daarmee kan Stefanie van der Gragt een finale op het WK op haar palmares bijschrijven.

Nederland speelt zondag 7 juli om 17.00 uur de finale tegen de Verenigde Staten opnieuw in het stadion van Olympique Lyon.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp