Hollands Kroon Actueel

Zon en wolken wisselen elkaaar vandaag af
Zon en wolken wisselen elkaaar vandaag af

Weerbericht Hollands Kroon: veel bewolking mogelijk vanmiddag regen

HOLLANDS KROON – Het weer voor dit weekend is nu niet echt bepaald om naar huis over te schrijven. Wij hebben te maken met een koufront dat vanaf de Noordzee over onze regio trekt en dat is zeker vanmiddag te merken.

De dag start bewolkt maar er is nog wat ruimte voor de zon, tegen het einde van de ochtend en begin van de middag kan het even gaan regenen al zullen de hoeveelheden wel meevallen, later in de middag breekt de bewolking weer open en krijgen wij de zon weer te zien.

De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 18 á 19 bij een meest matige, soms even vrij krachtige wind uit het westen/noordwesten. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar een graad of 12.

Tekst loopt door onder de radarbeelden

Zondag is er weer wat meer ruimte voor de zon maar de middagtemperatuur blijft steken bij een frisse 17 á 18 graden. De wind draait meer naar het noorden en voert lucht van boven de koude Noordzee met zich mee.

Na zondag blijven wij zeker t/m vrijdag met aanvoer vanuit het noorden/noordwesten te maken houden waardoor de middagtemperaturen de 20 graden niet gaan halen. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het noorden/noordwesten.

Kijken verder vooruit dan zien we maar weinig verbetering, tot halverwege juli blijft het wisselvallig, zon en wolken wisselen elkaar af en met een middagtemperatuur van rond de 17 á 18 graden is het verschil met de zomer van 2018 zeer groot.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp