Hollands Kroon Actueel

Drie inwoners vanuit bijstand begeleid naar zelfstandige ondernemerschap

HOLLANDS KROON – In februari zijn 193 uitkeringsgerechtigden via een brief uitgenodigd om mee te doen aan een cursus om zelfstandig ondernemer te worden. Vijf inwoners hebben met behoud van uitkering deelgenomen aan de cursus ‘Bijstand voor zelfstandigen-prestart’ (Bbz-prestart).

Deze cursus duurde een half jaar en de drie dames doen op 10 juli examen met een presentatie. Slagen zij hiervoor dan ontvangen zij de benodigde financiering om als ondernemer te starten.

De drie cursisten hebben hun ondernemingsplan opgesteld en mogen deze op 10 juli 2019 presenteren. Het ondernemingsplan en de presentatie worden beoordeeld door drie juryleden bestaande uit een accountmanager MKB Rabobank, een vertegenwoordiger van Bureau GT&I en een medewerker van de gemeente Hollands Kroon.

Na een positieve beoordeling van het ondernemingsplan en de presentatie krijgen de cursisten toestemming om als ondernemer aan de slag te gaan. De benodigde financiële middelen die in hun ondernemingsplan zijn opgenomen worden toegekend als deze onder de voorwaarden en normen van de Bbz-2004 vallen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp