Hollands Kroon Actueel

Taakstraf voor verkoper MDMA aan 17-jarige Lisa

NIEUWE NIEDORP – ,,Ik had die amfetamine in huis voor eigen gebruik. Ik bewaarde het voor een vriend van mij, die nog bij zijn ouders woont. In ruil mocht ik er zelf van gebruiken.” Dat zei de 32-jarige Robin B. uit Nieuwe Niedorp tegen de rechter tijdens de behandeling van zijn rechtszaak.  De officier van justitie verweet hem toen bezit van 465 gram mdma en van drugshandel in Schagen. Een tiener verloor het leven, nadat B. aan haar vriendengroep drugs had geleverd.

Veertien dagen geleden hoorde B. een gevangenisstraf van vier maanden eisen waarvan 104 dagen voorwaardelijk en een werkstraf van 180 uur en twee jaar toezicht door de reclassering om zo aan zijn verslaving te werken.

De17-jarige Lisa vond op 1 december in Schagen de dood na een overdosis van het middel, dat B. toegaf aan te hebben geleverd. De drugs die B. aan de vriendenclub van het slachtoffer had geleverd waren niet vervuild, zo bleek uit onderzoek van de politie. ,,Ik vind het erg voor dat meisje en voor die familie”, zei de verdachte. De officier van justitie benadrukte dat de man niet wordt verdacht van dood door schuld.

Lees ook: 32-jarige inwoner Winkel aangehouden voor verkoop dodelijke hoeveelheid drugs aan 17-jarig meisje.

Mr. Littooy van de Meervoudige Kamer van de rechtbank in Alkmaar besloot mee te gaan met de eis van de Officier van Justitie en de man te veroordelen tot 4 maanden celstraf waarvan 104 dagen voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar, verder moet de man een werkstraf van 180 uur volbrengen en als hij dat niet doet zal hij voor de duur van 5 maanden de cel in moeten.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp