Hollands Kroon Actueel

AED Lutjewinkel nutteloos, niemand die hem kan bedienen

LUTJEWINKEL – In elke kern 1 of meerdere AED’s is de grote wens van iedereen, maar wat als er niemand is om een AED te bedienen. Dat probleem heeft het Cultuurhuis De Kolk in Lutjewinkel.

Daar hangt nu twee maanden een AED maar in het hele dorp is niemand die weet hoe je zo’n ding met bedienen waardoor hij nutteloos aan de wand hangt. De AED werd betaald door veertig donateurs uit het dorp en Philips die ook een deel voor haar rekening nam.

Er is hoop

Maar er is hoop. Eind september start er een cursus in het Dorpshuis waar zich tot nu toe vier mensen voor hebben opgegeven om te leren omgaan met een AED. Maar daar kunnen natuurlijk nog veel meer bij, om de kosten hoeft u het niet te laten, 15 euro kost de cursus maar die zal dalen als er zich meer mensen zich gaan aanmelden.

Aanmelden kan via info@cultuurhuisdekolk.nl

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp