Hollands Kroon Actueel

De theater-vlog-en-nog-veel-meer-behalve-moeten-week

Leuke activiteiten in de zomervakantie voor Jong en Oud !!

HOLLANDS KROON – Vorige week heeft Stichting Cultuur binnen de Dijken het project: “Senioren spelen met vuur” afgesloten met 4 prachtige locatietheater-voorstellingen in het gemaal in Van Ewijcksluis. Maar om niet in een zwart gat terecht te komen starten ze deze zomer nog 2 projecten. In de laatste week van de zomervakantie is er de Theater-vlog-en-nog-veel-meer-behalve-moeten-week (10 t/m 16 jaar)!

Regisseur Karianne Regter , vlogdocent Marco Emmerig en Irene van Oers van Cultuur binnen de Dijken maken samen met een groep jongeren (een Theatergroep en een vloggroep) een script waarbij het vloggen en theater en meer samen komen tot een unieke en ludieke multimediale voorstelling  met als thema dit jaar: Moeten!

HEERLIJK! Een dag niets MOETEN! Denk jij dat ook wel eens? Wat zou jij doen als je helemaal niks moet? Wat moeten we eigenlijk veel op 1 dag! Hoe vlog jij als je niets moet? Hoe maak jij scenes als je niets moet? We gaan samen aan de slag waarin niets MOET!  We gaan een voorstelling maken zoals wij dat willen! Heb je een talent die je niet kunt laten zien, omdat je altijd iets anders moet doen? Pak dan nu je kans! Kun je dansen, zingen , muziek maken, jongleren of 1 minuut op je hoofd staan? Doe je mee aan een week iets maken wat jij wilt? We laten de rust en creativiteit z’n gang gaan en werken met de vraag; ‘Wat doe je als niets moet’?

Tijdens deze week geeft Tune4U vlog4us workshops waarbij de jongeren leren vloggen. Veel jongeren kijken dagelijks filmpjes op You Tube en dromen van een carrière als Vlogger. Enzo Knol en Kwebbelkop  en vele anderen zijn uitgegroeid tot nationale helden. Tijdens deze superleuke week leer je, onder begeleiding van Marco Emmerig zelf vlog filmpjes te maken over jezelf en je vrienden. Daarnaast leer je hoe je ze in een makkelijk te leren film programma op allerlei manieren kan bewerken en hoe je ze op een eigen YouTube kanaal kan zetten! Wie weet krijgt het VLOG VIRUS jou ook wel te pakken!

Jongeren, doe mee en meld je aan!!

Het andere project is nieuw: Levenskunstig de zomer door (60+)

Heb je zomerstop van je hobby’s? Toch zin om iets te doen? Dan kun je met andere 60-plussers bijzondere activiteiten beleven deze zomer! Doe mee met 1,2,3,4, of al onze leuke zomeractiviteiten.
En neem gelijk die buurvrouw mee, wiens (klein)kinderen de hele vakantie in Frankrijk zitten, of je oom/vriend die net wat moeilijker ter been is. Wat zou het gaaf zijn als we er een beetje voor kunnen zorgen dat zoveel mogelijk senioren leuke dingen (blijven) doen deze vakantie. Doe zelf mee, en help ons mee om dat te veroorzaken!

We beginnen met een 2-daagse cursus bewegingsexpressie van de enorm leuke bewegingsleraar Henk Smits. Op donderdagochtend 18 en donderdagochtend 25 juli kan je meedoen in Ons Centrum in Wieringerwerf. Niveau of ervaring is niet belangrijk!!

Woensdag 7 augustus is er in het Noorderlicht in Hippolytushoef een Oudhollandse liedjes Bingo met pianist/dirigent Ria Appelman. We gaan er vanuit dat het een heerlijke meezing-bingo wordt. Waar ook nog wat leuke prijsjes te winnen vallen.  Open voor iedereen boven de 60. Reserveer een plekje!

Op donderdag 15 augustus proberen we ouderen en jongeren samen te brengen in Lelypark in Wieringerwerf. Theater Gniffel zal een voorstelling spelen die leuk is voor jong en oud. Daarna is er een open podium waar de generaties aan elkaar mooie dingen kunnen laten zien en horen.
Dus zorg ervoor dat je samen met je achter-klein-buur-leen-kind(eren) een mooie middag hebt!

We eindigen “levenskunstig de zomer door” op zondag 18 augustus met een middag liederen zingen dirigent Ria Appelman. Het maakt niet uit of je wel/niet/een beetje/vals of mooi kan zingen. Het gaat om de gezelligheid en het verbroederen via muziek.

Voor alle activiteiten geldt: meld je aan, reserveer een plekje!

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandkroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp