Hollands Kroon Actueel

Foto aaangeleverd

Creona bereidt zich voor op groots jubileumconcert

WIERINGERWERF – Zoals ieder jaar was de laatste repetitie van Creona  voor de zomerstop op donderdag 4 juli openbaar. Onder leiding van dirigent Wim Hendriks werd het muzikale seizoen afgesloten met een vrolijke potpourri van bekende nummers. De muzikale veelzijdigheid van het concert werd nog extra benadrukt doordat de muziek van de fanfare werd afgewisseld met composities die speciaal zijn gearrangeerd voor de malletband.

Hits

Gouwe ouwe, hits van Marco Borsato, het erg bekende, goed in het oor liggende nummer Jan Klaassen was trompetter in het leger van de prins van Rob de Nijs en natuurlijk de meedeiner; Bij ons in de Jordaan vielen goed bij het publiek. De bewoners van woonzorggroep Samen klapten mee en een aantal deed een geslaagde poging om de nummers die zij kenden mee te zingen. Ook de malletband speelde muziekstukken, die goed in de aarde vielen bij het publiek zoals; Brand new day van The Wiz en Riptide van Vance Joy

Solo’s

Daarnaast werden prachtige solo’s ten gehore gebracht van op onder meer de saxofoon en de trombone. De trombonesolo van de voorzitter Klaas van der Heide op het nummer Sugar Blues, was niet onverdienstelijk.

In een klein uurtje werd duidelijk dat de muziek van Creona en de malletband zeer gewaardeerd wordt door de bewoners van Wieringerwerf.

Zomerstop

De zomerstop is noodzakelijk omdat de muzikanten energie moeten opdoen voor het grote jubileumconcert dat op 8 november op het programma staat. Het 50-jarig bestaan van Creona zal groots gevierd worden.  Dat vraagt veel energie van de leden en daarom gaan ze nu genieten van hun welverdiende rust gedurende de zomer.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp