Hollands Kroon Actueel

Weerbericht Hollands Kroon: bewolkte start, later ook zonnige perioden

HOLLANDS KROON – Na toch een vrij frisse start van juli gaan we nu wat meer richting de normalere temperaturen voor deze maand maar volop zomer zoals in 2018 zal het niet gaan worden.

Vandaag begint overwegend bewolkt maar in de loop van de dag klaart het op en krijgt de zon ruimte om zich te laten zien. De aanvoer van koude lucht uit het noordwesten komt ten einde en dat is te vandaag al te merken, werd het maandag 17 graden, vandaag wordt de 20 graden grens aangetikt. Ook blijft het zo goed als droog en in de nacht naar woensdag draait de wind over het westen naar het zuidoosten en daalt de temperatuur naar een graad of 12.

Vanaf woensdag gaan we de 20 graden in met de temperatuur, woensdag al 22 graden bij een zwakke zuidoostelijke wind, de bewolking lost grotendeels op zodat de zon lekker haar best kan doen.

Donderdag ook nog ruim boven de 22 graden maar omdat de wind dan naar het zuiden/zuidwesten draait wordt er bewolking naar onze regio gestuwd en uit deze bewolking kan een enkel spatje regen gaan vallen.

Dat geldt ook voor vrijdag al is dan de kans op neerslag wel hoger, maar de zon zal zich ook regelmatig laten zien. De wind waait uit het westen/zuidwesten en is overwegend matig van kracht.

Voor meer over het weer, kijk op de website van ons weerstation.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp