Hollands Kroon Actueel

huisartspraktijk Breezand

Huisarts van der Veen legt de Zwarte pietenkaart bij Hollands Kroon neer

ANNA PAULOWNA – Huisarts Astrid van Heusden ontbrak donderdagavond bij de bijeenkomst in Bloemenlust, maar haar partner Anne Jan van der Veen was er wel en die reageerde op de uitzetting van huisarts in de praktijk in Anna Paulowna door het schandalig te vinden dat het toch niet kan dat een huisarts wordt uitgezet.

Dat van Veen zijn levensgezel niet aanwezig was kwam volgens hem omdat de alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd haar zo hard hebben geraakt dat ze zo diep geraakt is dat ze niet zelf het woord kon doen donderdagavond.

Zwarte Pieten

Het Zwarte Pieten is donderdagavond begonnen door de gemeente Hollands Kroon te beschuldigen dat zij niet open stonden voor een dialoog om uit de impasse te komen. De huisartsen wilden weg uit het gebouw waar zij zaten, of zoals van Veen het verwoordde, uit dat ‘sick building’. Hollands Kroon wilde eerst dat de huurachterstand zou worden betaald voor er weer gepraat zou gaan worden.

Maar ook de nieuwe huisartsenpraktijk van Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN) kwam er niet zonder kleerscheuren vanaf, van Veen vond het aanvoelen als een dolk in de rug toen bleek dat HKN de praktijk per 22 juli gaat overnemen en al duizenden cliënten zich hebben laten overschrijven naar HKN.

Praktijk Breezand blijft open

Van Veen wist wel te vertellen dat de praktijk in Breezand gewoon open blijft inclusief spreekuur. Deze zal begin volgende week de deur weer openen, en ook komen er 2 nieuwe artsen de praktijk bemannen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp