Hollands Kroon Actueel

Hollands Kroon wijst bedrijven op hun opruimplicht

HOLLANDS KROON – Zwerfafval; ergert u zich er ook zo aan? Of gooit u achteloos dat lege blikje cola in de berm?

Dat laatste hoopt Hollands Kroon van niet. Zwerfafval is een ergernis voor velen, niet goed voor de natuur en geeft geen visitekaartje voor de omgeving af. Wist je dat bedrijven een opruimplicht hebben als het gaat zwerfafval? Ondernemers moeten dit opruimen binnen een straal van 25 meter rondom hun bedrijf.

Verplicht

Het schoonhouden van de omgeving van een bedrijf is wettelijk verplicht. In juli heeft Hollands Kroon,  LTO, belangenverenigingen van winkelgebieden en bedrijven geïnformeerd over deze wettelijk opruimplicht. Hollands Kroon gaat ervan uit dat ondernemers uit eigen beweging hun omgeving schoonhouden van zwerfafval.

25 meter regel

Volgens het activiteitenbesluit uit de wet milieubeheer moeten bedrijven zo vaak als nodig etenswaren, verpakkingen, sport- of spelmaterialen, of andere materialen die uit een bedrijf afkomstig  of daarvoor bestemd zijn, binnen een straal van 25 meter van de inrichting te verwijderen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp