Hollands Kroon Actueel

© WS Medemblik

Weerbericht Hollands Kroon: natte start van de dag, later opklaringen

HOLLANDS KROON – Een lagedrukgebied ten zuiden van IJsland koerst oostwaarts en ligt aan het begin van de nacht naar maandag ten noordoosten van Schotland. Een bijbehorend occluderend frontaal systeem trekt vanochtend oostwaarts over ons land en blijft vanaf vanmiddag slepen boven of in de buurt van het zuidoosten. 

Vandaag bij ons start de dag met buien en een vrij krachtige soms krachtige wind waarbij ook windvlagen tot 65km/u kunnen voorkomen. In de middag nemen de buien af en komt de zon er ook zo nu en dan even bij kijken. De middagtemperatuur is met 21 graden vrijwel gelijk aan het jaarlijkse gemiddelde voor 17 augustus, in de nacht naar zondag daalt de temperatuur naar 15 graden en regent het zo nu en dan.

Zondag vooral in de ochtend nog een enkele bui, in de middag ook droge perioden maar ’s avonds neemt de kans op een bui weer toe. De wind blijft uit de zuidwesthoek waaien en is overwegent matig tot vrij krachtig van kracht. Met 19 graden is het ook direct de koudste dag van de nieuwe week.

Na zondag is maandag nog een overwegend bewolkte dag, de dagen daar na klaart het weer op, komt de zon er meer bij kijken en zwakt de wind af naar zwak tot matig. De buien raken wij kwijt en de zon komt er voor in de plaats.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp