Hollands Kroon Actueel

Zon en wolken wisselen elkaaar vandaag af
Zon en wolken wisselen elkaaar vandaag af

Weerbericht Hollands Kroon: in de ochtend nog kans op een bui, vanmiddag opklaringen

HOLLANDS KROON – Een frontale golf passeerde vannacht net zuid van Limburg naar Duitsland. Een actievere frontale golf boven West-Frankrijk trekt noordoostwaarts, bereikt vanochtend het zuiden/zuidwesten en verlaat vanmiddag het oosten. De warme lucht aan de zuidzijde schampt hierbij het uiterste zuidoosten. 

Vandaag kan er in de ochtend nog een enkel bui gaan vallen maar in de middag klaart het op en komt de zon tevoorschijn. De middagtemperatuur loopt op naar 20 graden bij een meest matige zuidwestelijke wind. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 15 graden.

© WS Medemblik

Maandag vallen er ook nog enkele buien maar later op de dag trekken die weg en klaart het deels op, met 19 graden is de temperatuur iets onder normaal voor de tijd van het jaar. De wind is matig tot vrij krachtig en waait uit het westen/zuidwesten. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 13 graden en klaart het verder op.

Vanaf dinsdag gaat het weerbeeld toch wel veranderen, de buien trekken weg en maken plaats voor meer zon en met overdag een middagtemperatuur van 21 graden lijken de laatste 2 weken van augustus toch nog vrij knap te gaan verlopen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp