Hollands Kroon Actueel

Foto: NH Nieuws

Voor Niek Hoornsman uit Wieringerwerf gaat een droom in vervulling

WIERINGERWERF – Voor mountainbiker Niek Hoornsman komt er een droom uit. Donderdag komt hij namelijk in actie op het WK mountainbiken in Canada. “Het is een bevestiging van mijn goede seizoen. Toen ik het definitief hoorde heb ik het als eerste aan mijn ouders verteld”, aldus Hoornsman.

De inwoner van Wieringerwerf komt donderdag in actie bij de wedstrijd van de junioren. “Ik heb nog nooit zo’n grote wedstrijd gereden dus ik weet niet echt wat ik ervan moet verwachten. Na afloop hoop ik gewoon een tevreden gevoel te hebben”, zei Hoornsman tegen NH Nieuws

Een vlakkere omgeving dan zijn woonplaats is er bijna niet te vinden. Niet echt een omgeving om te mountainbiken. “In Schoorl heb je een paar klimmetjes en in Spaarnwoude ook, maar de lange beklimmingen heb je hier niet. Daar moet je echt voor naar het buitenland”, vertelt de mountainbiker.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp