Hollands Kroon Actueel

één van de vele plekken waar Alex van der Velden zijn werkzaamheden verrichte, het Robbenoordbos in de Wieringermeer

Politie dwingt groene-boa Alex van der Velden te stoppen met zijn werk

WIERINGERWERF – 31 jaar lang heeft Alex van der Velden zich ingezet voor de flora en fauna in ons land waarvan de laatste 9 jaar in Hollands Kroon, als ‘Groene-Boa’ handhaafde Alex van der Velden de flora- en faunawet, de Natuurbeschermingswet en vele andere regels en wetten die rechtstreeks te maken hebben met de flora en fauna.

Maar nu is het voorbij, Alex van der Velden moet verplicht stoppen na een negatief advies van de politie over zijn opsporingsbevoegdheid die afgelopen 19 augustus afliep. De opsporingsbevoegdheid zelf was het probleem niet, wel de geweldbevoegdheid, daar had de politie toch wel ernstige bezwaren tegen en gaven dus een negatief advies af.

Een opvolger is er niet in Hollands Kroon dus heeft Hollands Kroon geen ‘groene-boa’  meer. Alex van der Velden heeft in zijn loopbaan als groene-boa divese minder leuke incidenten meegemaakt in Hollands Kroon maar omdat hij geweldbevoegd was kon hij beschikken over middelen als handboeien, een wapenstok en pepperspray. Nu dit niet meer mag is voor Alex van der Velden het werk als groene-boa onacceptabel geworden en stopt hij er dus mee.

Alex van der Velden gaat weer terug naar Zuid-Holland waar hij boswachter en Boa is.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp


Uw banner hier?