Hollands Kroon Actueel

De trimloop is een vast onderdeel van de Kermis Cross in Zijdewind. (Foto: TAV'80)
De trimloop is een vast onderdeel van de Kermis Cross in Zijdewind. (Foto: TAV'80)

Kermis Cross TAV’80 Zijdewind

ZIJDEWIND – Op zaterdag 7 september vindt traditiegetrouw de jaarlijkse Kermis Cross van TAV´80 plaats. Het parcours is zodanig gevarieerd dat er kan worden gesproken van een heuse “Kermis Cross”.

Gezien de positieve reacties van de deelnemers heeft de organisatie weer gekozen voor het prachtige parcours van de afgelopen jaren. Heb jij deze zware versie van de Kermis Cross al geprobeerd? Zorg dat je er bij bent!

Er is een verfrissende, uitdagende en afwisselende route uitgezet door vele vrijwilligers. De ondergronden waarover gelopen wordt variëren van asfalt, zand, pontons over het water tot gras. En voor het echte “Kermisgevoel” starten en finishen de deelnemers elk jaar weer bij de Kermistent aan de Zandweg!

De volwassenen strijden om plaats 1, 2, en 3 in verschillende categorieën. De afstanden voor de Cross zijn 4 of 8 km. Er zijn leuke prijzen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door de vele sponsoren. Sinds 2015 hebben is er een prijs voor het aanstormend talent ingesteld. Daarom ziet de organisatie graag ook de jongeren(ouder dan 12 jaar) aan de start verschijnen.

De prijsuitreiking volgt direct na de loop in de Kermistent. Voor iedereen is er een herinnering aan deze loop te verkrijgen bij de finish.

Kortom, volop vernieuwd en bruisend van hardloopenergie! De trimloop voor de jeugd (jongens en meisjes van 5 t/m 12 jaar) start tevens bij de kermistent. Het parcours gaat over de Zandweg/ Havenstraat en weer terug. Er kunnen afstanden gelopen worden van 500 m tot 1 km afhankelijk van de leeftijd. De jeugd heeft altijd prijs!

De organisatie hoopt de jeugd binnenkort terug te zien bij een volgende loop of op de atletiekbaan bij de jeugdtrainingen van TAV’80, iedere donderdag avond.

De start tijden:

  • Inschrijven jeugd vanaf 13.30 uur/ Start Jeugd vanaf 14:00 uur
  • Inschrijven volwassen vanaf 13.30 uur / Start Volwassenen 15:00 uur
  • Inschrijfgeld: Jeugd: € 3,– /afstanden 500 m tot 1 km. Volwassen € 7,– / afstanden 4 km of 8 km
  • Inschrijving in de Kermistent aan de Zandweg in Zijdewind.

Tot zaterdag de 7e september bij TAV’80! Kijk voor meer info over TAV’80 op www.tav80.nl

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp