Hollands Kroon Actueel

Grote Clubactie v.v. Succes voor Pannaveld

HIPPOLYTUSHOEF – Op zaterdag 14 september 2019 start de Grote Clubactie. Net als vorig jaar doet v.v. Succes ook mee en zij willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Het spaardoel dit jaar is een Pannaveld. Een lot kost € 3,-. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas! Bovendien maken lotenkopers kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een geldbedrag van € 100.000. Hieronder vind je meer informatie over deze Clubactie.

Een panna (Surinaams voor poortje) is een voetbalterm waarbij je de bal door de benen van je tegenstander heen speelt. Bij een succesvolle panna is het belangrijk dat je de bal na de “poort” in eigen bezit houdt. Een panna is afkomstig uit het straatvoetbal, waarbij de meest behendige spelers elkaar proberen uit te dagen en te “vernederen” door onder andere het poorten van de tegenstander.

Het steeds populairder wordende spel Panna is van deze term afgeleid. Het Panna spel is oorspronkelijk afkomstig uit Suriname en is sinds enkele jaren immens populair in Nederland. Pannavoetbal een voetbalspel wat wordt gespeeld in een pannakooi, waarbij techniek en skills erg belangrijk zijn. De populariteit komt met name door de snelheid en het spectacel van het spel.

Het pannavoetbal is erg geschikt om technische vaardigheden van het voetbal te leren en te ontwikkelen. Met name de behendigheid en techniek in kleine ruimtes worden hierbij optimaal getraind.  Mede om deze reden zie je ook op voetbalverenigingen steeds vaker een pannakooi.(bron: voetbalkooi.nl)

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

 

Reageer op dit onderwerp