Hollands Kroon Actueel

Foto: Paula Seijbel/wieringer Courant

Dansen een feest voor lichaam en geest

WIERINGERWERF – Theater Gniffel organiseert i.s.m. Cultuur binnen de Dijken een Dansexpressiecursus in de Cultuurschuur

Vanaf de derde week van september wordt in de mooie theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf dansexpressie gegeven door leraar Henk Smits. De cursus is bestemd voor mensen vanaf 50 jaar.

Dansexpressie is een manier van dansen die de deelnemers in een andere staat van zijn brengt, namelijk door de eigen creativiteit aan te spreken. De docent (Henk Smits) geeft bewegingsopdrachten op mooie, spannende, klassieke moderne, stampende, verwarrende, verstillende, lyrische, vervreemdende of swingende muziek.

De bewegingsopdrachten horen altijd bij een bepaald thema, waar de les over gaat. In een gedegen opwarming wordt je lichaam los gemaakt met eenvoudige bewegingen. Daarna wordt duidelijk gemaakt waarover de les gaat en worden daar dus opdrachten bij gegeven. Omdat de bewegingen zelf worden ontwikkeld en verzonnen worden ze ook steeds complexer. De dansers worden steeds nieuwsgieriger en graven steeds dieper om weer nieuwe bewegingen te creëren. Dan is de cirkel rond: het lichaam danst, de geest creëert, het lichaam antwoordt weer in dans. Dan is er geen weg meer terug en zal je het feest van dansen gaan voelen en herkennen. Elke les weer opnieuw.

Kom het gewoon doen!

Op dinsdag 17 september starten we met een open les. Bij contante betaling van €5,- mag iedereen hieraan meedoen. Vanaf 24 sept start de cursus van 12 lessen.

  • Data: di 24 september-di 17 december (m.u.v. 22 okt)
  • Tijd: 13:00 uur tot 14:30 uur
  • Locatie: de theaterzaal van de Cultuurschuur Wieringerwerf
  • Kosten €150,- voor de 12 lessen (incl. 21 % BTW)
  • Opgeven: stichting@cultuurbinnendedijken.nl
  • Meer informatie: 06-19505135

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp