Hollands Kroon Actueel

Winst voor Juro Unirek/VZV op Volendam.

’t VELD – De eerste wedstrijd tegen Volendam werd pas in de tweede helft in het voordeel van VZV beslist. Het team van Rolf Schulte heeft de ambitie om dit jaar hoog te eindigen en willen minimaal een prijs winnen. Zonder de nog geblesseerde Kim Molenaar, maar met de nieuwe aanwinsten Dominique en Silvana Koppe moest VZV deze ambitie proberen waar te maken.

Volendam schoot het beste uit de startblokken en na dik tien minuten spelen stond het zelf 4-0 voor de thuisploeg, en had achterstand voor JuRo Unirek/VZV zelfs groter kunnen zijn als Amber Zomerdijk niet zo goed stond te keepen.

JuRo Unirek/VZV sprong voor de pauze te slordig om met de kansen en er werd te haastig en te onnauwkeurig geschoten. Veelvuldig werden de paal en lat geraakt, pas na twaalf minuten scoorde Djazzmin Trabelsi het eerste VZV doelpunt.

Pas na de 6-1 achterstand begon het bij JuRo Unirek/VZV te lopen nadat trainer/Coach Rolf Schulte een dubbele wissel had toegepast. Met Esma Staal in het veld werd de achterstand van 6-1 werd in korte tijd te niet gedaan. De thuisploeg herpakte zich nog wel en had bij rust zelfs weer twee punten voorsprong.

Ruststand 9-7.

De tweede helft kwam JuRo Unirek/VZV furieus uit de start blokken en heerste in het verdere verloop van deze wedstrijd. De schoten op het Volendamse doel gingen er nu wel in, Esma Staal eiste in het verdere verloop de hoofdrol op van de anders meestal zo trefzekere Lisanne Kolken.

Bij het laatste fluitsignaal van de consequent fluitende scheidsrechters was de stand zes punten verschil in het voordeel van VZV waar Esma Staal met 11 treffers topscorer werd.

Eindstand 20-26.

Doelpunten: Esma Staal 11, Djazzmin Trabelsi 5, Maud Kruijer 3, Jane Kramer 2, Kim Jimmink 1, Lisa Vlug 1, Lotte Prak 1, Roos de Vries 1, Carmen van de Kroon 1.

Zaterdag 14 sept. speelt VZV thuis tegen de andere promovendus Voorwaarts, de aanvangstijd is voor dit seizoen gewijzigd naar een ander tijdstip. 19.00 uur.

Zat. I4 sept.: Juro Unirek/VZV – Voorwaarts aanvang 19 uur Sporthal ’t Zijveld.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp