De bietencampagne is weer begonnen

HOLLANDS KROON – Het is weer zover, de jaarlijkse bietencampagne is weer begonnen en dus neemt de kans op gladde wegen ook weer toe. Op veel wegen in Hollands Kroon waar vrachtwagens aan en afrijden met ladingen suikerbieten zullen borden worden geplaatst om te waarschuwen voor gladheid.

De tuinders zijn wel verplicht om de weg direct schoon te maken maar soms lukt dat niet direct en blijft er dus een laagje modder op de weg achter. De loonbedrijven die de bieten van het land halen werken de aankomende weken bijna 24 uur per dag om  de oogst binnen te halen. De totale bietencampagne duurt ongeveer 19 weken.

De Suiker Unie verwacht een grote opbrengst omdat de kwaliteit van de bieten in onze regio goed tot zeer goed is.

[signoff]

 

Reageer op dit onderwerp