Hollands Kroon Actueel

Start hoger beroep moord op Freddy Sloterwijk

AMSTERDAM/HIPPOLYTUSHOEF – Vanmiddag start in het Gerechtshof van Amsterdam het hoger beroep die door zowel het Openbaar Ministerie en door de daders is ingesteld.

Het Openbaar Ministerie is het niet eens met in hun ogen te lage straf die de rechtbank in Alkmaar aan Mario de K. oplegde. de K. werd enkel veroordeeld voor het helpen met het wegmoffelen van het lichaam van Freddy Sloterwijk.

De vrouw van Freddy Sloterwijk werd tijdens deze zitting tot een celstraf van 11 jaar veroordeeld voor haar aandeel in de moord op haar man terwijl Jaap K. als hoofddader een straf van 12 jaar kreeg opgelegd.

Agnes de V. heeft vanaf het begin volgehouden dat zij niets wist van de plannen van Jaap K. wel vertelde zij tijdens de inhoudelijke zitting in de rechtbank van Alkmaar dat zij al jaren onder het juk van Jaap K. zat en ook dat hij moordplannen had richting haar man Freddy Sloterwijk.  Agnes de V. is daarom ook in hoger beroep gegaan tegen deze straf.

Jaap K blijft ondertussen volhouden dat niet hij maar Mario de K. Freddy Sloterwijk heeft vermoord, maar daar ging de rechtbank in Alkmaar niet in mee.

De zitting begint vanmiddag om kwart voor drie en onze rechtbankverslaggever zal de zitting volgen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@hollandskroonactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?